Politic-Social

thumbs

Guvernul Orban isi va asuma raspunderea pentru desfiintarea SIIJ si pentru alegeri in doua tururi in ianuarie 2020

02.12.2019, 19:22 Sursa: mediafax.ro

Guvernul condus de Ludovic Orban isi va asuma raspunderea pentru desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ) si pentru alegerea primarilor in doua tururi, posibil in ianuarie 2020, relateaza surse guvernamentale, pentru MEDIAFAX.

Potrivit acelorasi surse, Guvernul asteapta un aviz din partea CSM pentru a demara procedura de asumare a raspunderii in privinta desfiintarii SIIJ.

Premierul Ludovic Orban a declarat ca vor fi facute consultari cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema Sectiei de Investigare a Infractiunilor in Justitie, dupa ce vor avea loc alegerile in cadrul CSM.

Guvernul Orban isi va asuma saptamana aceasta raspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu si pentru prorogarea pensionarii anticipate a magistratilor.

Ministrul Justitiei va merge la CEDO pentru a prezenta situatia justitiei din Romania.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare