Politic-Social

thumbs

Amenzi pentru lipsa parcarilor pentru biciclete in spatiile publice. Ce prevede proiectul trecut de Senat

02.12.2019, 19:38 Sursa: mediafax.ro

Proiectul initiat de deputati PNL privind adoptarea unor masuri necesare facilitarii parcarii bicicletelor in spatii publice a fost adoptat, in unanimitate, de plenul Senatului.

"Cladirile publice sau de utilitate publica, pietele agroalimentare, targurile, autogarile si statiile de cale ferata ce deservesc trafic de calatori vor fi dotate cu structuri metalice care sa permita parcarea concomitenta a minim zece biciclete, cat si montarea pe perioada stationarii acestora a unor dispozitive antifurt. In vederea implementarii masurilor prevazute la alineatul (1) cladirile istorice si de patrimoniu se vor adapta, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice, conform reglementarilor legale in domeniu", prevede proiectul de lege al liberalilor.

Proiectul prevede ca in privinta lucrarilor necesare realizarii dotarilor si ale autorizatiilor, costurile se suporta din bugetele autoritatilor administratiei publice, centrale sau locale si din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, dupa caz.

Totodata, autoritatile administratiei publice locale si centrale, cat si persoanele juridice cu capital privat sau de stat dupa caz, au obligatia sa includa reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale in comisiile de receptie a lucrarilor de dotare ori de adaptare a obiectivelor prevazute la alineatele anterioare.

Initiativa legislativa prevede si amenzi de pana la 4.000 de lei pentru cei care nu amenajeaza parcarile pentru biciclete, prevazute si cu dispozitive antifurt.

Initiativa legislativa "isi propune incurajarea utilizarii pe scara larga a bicicletei, atat in mediul urban, cat si cel rural, prin instituirea unor masuri necesare facilitarii parcarii bicicletelor in spatii publice situate atat in mediul rural, cat si cel urban", potrivit expunerii de motive a proiectului.

Initiativa legislativa a fost adoptata de Senat, prima Camera sesizata, for decizional fiind Camera Deputatilor.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare