Externe

thumbs

Volodimir Zelenski afirma ca Donald Trump nu i-a cerut niciun favor. Reactia presedintelui SUA

02.12.2019, 19:52 Sursa: mediafax.ro

"Nu am discutat niciodata cu presedintele din pozitia de quid pro quo (favor in schimbul unui favor -n.red.). Eu nu fac asa ceva..., nu vreau sa parem cersetori", a declarat Volodimir Zelenski luni seara, conform agentiei Associated Press.

Donald Trump a salutat imediat declaratia liderului de la Kiev. "Presedintele Ucrainei tocmai a anuntat ca presedintele Trump nu a facut nimic rau fata de Ucraina ori in interactiunile si discutiile telefonice", a afirmat Donald Trump prin Twitter.

Conversatia telefonica pe care Donald Trump a avut-o pe 25 iulie cu Volodimir Zelenski este elementul central al investigatiei Camerei Reprezentantilor, care verifica daca liderul SUA a conditionat acordarea asistentei financiare acordate Ucrainei de investigarea unui adversar politic.

Camera Reprezentantilor, aflata sub controlul opozitiei democrate, a lansat o investigatie parlamentara care ar putea conduce la initierea procedurii demiterii presedintelui Donald Trump, suspectat ca ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepresedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la functia de presedinte al SUA, si a fiului acestuia, Hunter Biden. In cadrul investigatiei, Camera Reprezentantilor a trimis citatii prin care le solicita unor membri ai Administratiei de la Washington participarea la audieri si furnizarea documentelor referitoare la contactele presedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reactie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, in care republicanii detin majoritatea, a anuntat lansarea unei anchete privind presupuse acte de coruptie in Ucraina.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare