Externe

thumbs

Premierul ceh respinge raportul de audit intocmit de Comisia Europeana, care confirma ca acesta se afla intr-un conflict de interese

03.12.2019, 00:48 Sursa: mediafax.ro

"Singurul lucru pe care il stiu e ca daca Comisia ajunge la o concluzie prin care incearca sa ignore legislatia relevanta din Cehia, o astfel de concluzie este absurda in ochii mei", a declarat acesta.

Raportul preliminar de audit, divulgat in luna iunie, sugera ca Praga s-ar putea vedea nevoita sa restituie ajutoare europene, in valoare de mai multe milioane de euro,acordate companiilor din grupul Agrofert.

Ancheta UE a fost unul din factorii care au declansat ample proteste de strada, in primavara si in toamna acestui an, fata de Babis. La manifestatii au participat sute de mii de cehi, fiind cele mai ample proteste inregistrate in Cehia dupa caderea comunismului, in urma cu 30 de ani.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare