Politic-Social

thumbs

Avocatul Poporului, despre scandalul creat de primarul din Targu Mures: Greseste profund. Alocatia nu e a parintilor

14.01.2020, 13:33 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Copiii-i faci indiferent de ce spune primarul sau o autoritate, dar dansul (primarul din Tg. Mures - n.r) lega beneficiile banesti de indeplinirea unor criterii. Imi pare rau sa-i spun, dar aici chiar cred ca greseste profund, pentru ca dreptul la alocatie e al copilului, nu al parintilor", a spus Avocatul Poporului, Renate Weber, marti, intr-o conferinta de presa, despre declaratia primarului din Tg. Mures, referitor la cuplurile care isi doresc copii.

Aceasta a adaugat ca e prea putin spus ca e o declaratie "nefericita", iar institutia Avocatul Poporului asteapta decizia Consiliului National pentru Combaterea Discirminarii pentru a sti ce demersuri sa inceapa.

"E o declaratie a unei persoane care este in fruntea unui oras, am vazut si ca imediat CNCD s-a sesizat si cred ca asta si trebuia facut, pentru ca deocamdata suntem doar la nivelul unei declaratii, nu are cum nici autoritatea locala sa ia nicio masura. Am inteles ca e o declaratie pe care si-o asuma, chiar daca e numit intr-un anume fel...eu daca i-as spune ca e o declaratie nefericita e prea putin spus, pentru ca nu asa se face o politica de planificare familiala. Deci, vom vedea ce va decide CNCD. Noi, in acest moment nu ne-am sesizat fiindca e strict vorba de o declaratie si nici nu am avut cand, dar vom continua sa discutam pe tema asta", a explicat Renate Weber.

Renate Weber a mai zis ca atunci cand esti in fruntea unei autoritati, ar trebui sa te gandesti mai atent ce spui, pentru ca astfel de declaratii se raspandesc in spatiul public si pot produce rau.

" Astfel de declaratie produce rau, pentru ca induce. Noi avem acum in lucru un raport care se cheama <<Discursul instigator la ura>> si din pacate astfel de declaratii, este clar, ca induc in opinia publica, ideea de anumite categorii de persoane, care provin dintr-un anume mediu social sau de o anumita etnie, vezi Doamne, ele sunt cele care sunt predispuse sa foloseasca legea intr-un mod, cu care domnul primar nu ar fi de acord. Dar alte consecinte decat astea, evident, ele nu vor produce. Insa, categoric, eu cred, ca atunci cand esti in fruntea unei autoritati, trebuie sa te gandesti de doua ori ce spui, cu atat mai mult cand e vorba de stres, pentru ca asta a fost o postare facuta pe o platforma de socializare", a argumentat ea.

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, este asteptat pe 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat, a precizat, pentru MEDIAFAX, presedintele CNCD, Csaba Asztalos. Edilul risca o amenda cuprinsa intre 2.000 si 100.000 de lei.

Edilul a scris luni pe Facebook ca populatia trebuie constientizata ca responsabilitatea cresterii si formarii unui copil este uriasa. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor sa aiba copii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare