Politic-Social

thumbs

Reactia lui Arafat in cazul celor 101 angajati de la ISU Dolj, cu diferite grade de rudenie: "Astfel de situatii exista in toate institutiile"

14.01.2020, 14:24 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Astfel de situatii exista in toate institutiile, civile, militare, publice, private... oamenii se cunosc, se imprietenesc, se casatoresc, unii devin nasi altii devin fini, totul in interiorul institutiei sau al firmei, dupa ce acestia au fost deja parte din respectiva institutie. Oare ce solutii exista care sa duca la multumirea criticilor din media si a celor care comenteaza lucrurile fara sa cunoasca povestea din spate sau realitatea situatiei? Sa emitem o lege care sa interzica relatiile de prietenie, casatoriile si orice alta interactiune, cu exceptia relatiilor strict profesionale, intre angajatii unei institutii si sa punem dupa aceea pe unii care sa urmareasca angajatii, si sa raporteze superiorilor, ca sa putem lua masurile la timp inainte de a se sesiza vreun jurnalist si sa inceapa sa atace institutia si angajatii ei?", a scris pe Facebook seful DSU.

Raed Arafat a mai precizat ca astfel de demersuri nu ar fi constitutionale si nici corecte. Meseria de pompier este una vocationala si de multe ori, copiii acestora vor sa urmeze aceeasi cariera, situatie similara fiind intalnita in medicina.

"Care ar fi solutia aici? sa interzicem ca ruda cuiva sa participe la un concurs de angajare numai pentru faptul ca este ruda unei persoane din institutie? Mai degraba ne asiguram ca modul de desfasurare al concursului este unul corect si transparent astfel incat sa dam sansa egala tuturor participantilor si astfel incat sa ia concursul cel mai bun chiar daca cel mai bun este ruda cuiva. Postul trebuie ocupat legal si fara participarea unei rude la procesul de evaluare si la decizia finala de ocupare a postului", a mai scris Arafat.

Precizarrile vin dupa ce ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat, duminica, faptul ca va trimite Corpul de Control la ISU Dolj pentru a afla daca este adevarat ca 100 de angajati din unitate au diferite grade de rudenie intre ele si daca se impun sanctiuni.

Reprezentantii ISU spun ca nu cunosc cifra exacta, insa este posibil sa fie reala.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare