Externe

thumbs

Posibilul motiv pentru care ducii de Sussex s-au retras din Familia Regala. Meghan Markle vs. Kate Middleton in tabloidele britanice | FOTO

14.01.2020, 15:24 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ducii de Sussex au anuntat ca se vor retrage din rangul de membri seniori ai Familiei Regale, Regina Elizabeth a II-a acordandu-le o "perioada de tranzitie" privind detasarea de Casa Regala.

Cuplul si-a anuntat strategia privind organizatiile media, scriind pe site-ul oficial ca nu vor mai participa in sistemul traditional al presei regale din Marea Britanie, care acorda accesul la informatii doar unui grup select de publicatii britanice.

Corespondentii regali ai Marii Britanii vor ramane, totusi, o sursa credibila. "Conceptiile gresite domina presa si deseori sunt preluate de publicatiile internationale, intensificand reportajele gresite", au scris ducii de Sussex. Decizia lor de a se retrage din rangul de membri seniori ai Familiei Regale a provocat o frenezie in randul publicatiilor britanice, Uniunea Nationala a Jurnalistilor chiar anuntand un protest fata de anunt.

Totusi, nu este pentru prima oara cand cuplul regal se plange de un tratament ostil din partea ziarelor britanice. Harry si Meghan au declarat public ca cei doi considera ca au fost tratati incorect de presa din Marea Britanie, chiar de la momentul anuntului privind relatia celor doi. De asemenea, ducii de Sussex au mai spus ca au fost judecati dupa alte standarde in comparatie cu printul William si ducesa Kate.

Publicatiile din Marea Britanie care sunt incluse in programul presei regale sunt The Daily Express, Daily Mail, Daily Mirror, the Evening Standard, the Telegraph, the Times si the Sun.

Iata cateva exemple care ar putea arata un dublu standard al presei privind tratamentul duceselor Meghan si Kate, potrivit Buzzfeed.

"Ducesa Kate, vazuta in timp ce isi protejeaza burtica la iesirea de la un eveniment", titreaza Daily Mail in martie 2018.

"De ce nu-si poate tine Meghan Markle mainile de pe burta? O fi vorba de vanitate, mandrie sau actorie?", titreaza jurnalistii publicatiei in ianuarie 2019.

"Leacul pentru greturile matinale ale lui Kate? Printul William i-a oferit un avocado ducesei", scrie The Daily Express in 2017, in timp ce publicatia o critica pe Meghan Markle in 2019, scriind "Mult iubitul avocado al lui Meghan Markle, asociat cu abuzul drepturilor omului si seceta".

"Ducele si ducesa de Cambridge vor petrece al doilea Craciun privat, alaturi de familia Middleton, in loc sa i se alature Reginei la Sandringham", scrie Daily Mail in 2016. Pe de alta parte, in 2019, Daily Mail titreaza in alt mod decizia ducilor de Sussex de a nu petrece sarbatorile de iarna cu Familia Regala.

Ducele si ducesa de Cambridge "si-au infiintat companii secrete pentru a-si proteja brand-ul, la fel ca sotii Beckham", scrie Daily Mail in 2014. In 2019, aceeasi publicatie titreaza "O incasare de zile mari! Harry si Meghan Markle au aplicat pentru marci inregistrate pentru peste 100 de produse inainte de distantarea de monarhie".

"De ce florile sunt mereu o alegere potrivita", scria The Daily Express, despre nunta printului William si a lui Kate Middleton, in 2011. Totusi, cand a fost vorba de alegerea florilor la nunta ducilor de Sussex, jurnalistii de la The Daily Express au titrat "cum ar fi putut florile sa ii puna viata printesei Charlotte in pericol".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare