Politic-Social

thumbs

Senator, despre scandalul iscat de primarul din Targu Mures: Nu credeam ca mai sunt politicieni care vor sa decida cine are dreptul sa aiba copii

14.01.2020, 15:45 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Senatorul Novak Csaba Zoltan a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca Dorin Florea se comporta ca un om "obosit, erodat si rupt de realitate".

"Primarul Dorin Florea ne-a dat un exemplu negativ si ne-a demonstrat cum nu trebuie sa abordezi anumite probleme sociale delicate si cum nu trebuie sa vorbesti despre ele. Domnul primar se comporta ca un om obosit, erodat si rupt de realitate. Dupa 30 de ani de democratie nu as fi crezut ca mai sunt politicieni in Romania care doresc sa reglementeze administrativ viata privata a cetatenilor, cine are dreptul sa aiba copii si cine nu", a spus Novak.

Senatorul sustine ca locuitorii din Estul Europei stiu ca secolul al XX-lea a fost plin de exemple negative in ceea ce priveste astfel de probleme, cum ar fi regimul nazist al lui Hitler, cell comunist al lui Ceausescu sau generatia decreteilor.

"Consider ca acea persoana care gandeste in acest stil, in acest mod, nu are ce cauta intr-o democratie, intr-un sistem democratic si nici intr-o functie publica", a conchis senatorul UDMR.

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, este asteptat in 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat, a precizat, pentru MEDIAFAX, presedintele institutiei, Csaba Asztalos. Edilul risca o amenda cuprinsa intre 2.000 si 100.000 de lei.

Dorin Florea a scris luni pe Facebook ca populatia trebuie constientizata ca responsabilitatea cresterii si formarii unui copil este uriasa. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor sa aiba copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicatii. El a afirmat pentru MEDIAFAX ca propunerea vizand anchetele sociale in cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu inseamna rasism, ci responsabilitate, avertizand ca Romania se confrunta cu o "bomba sociala" care "va exploda". Edilul a mai precizat ca nu il sperie CNCD.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare