Politic-Social

thumbs

Psihologul criminalist Tudorel Butoi: Rechizitoriul Caracal nu poate fi rasturnat. Discutia la 112 l-a legat pe Dinca

20.01.2020, 19:31 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"In argumentarea profesionista pentru inculparea cuiva trebuie sa legi proba de proba. Nu proba de zvon, de presupunere, deoarece te prezinti cu el in fata instantei. (...) Ce e si rechizitoriul asta: asta e o demonstratie pertinenta, argumentata, utila, realista care nu poate fi rasturnat cu zvonistica. Aceste doua fete (Alexandra Macesanu si Luiza Melencu, n.r.), daca ar fi fost duse in spatiul liber, dupa modul cum le-am facut profilingul, faceau o panarama pe strazile din Roma si se bateau si se duceau direct la carabinieri. Acesta era profilul lor, extraordinare, luptatoare". a declarat Tudorel Butoi la Marius Tuca Show.

Potrivit psihologului criminalist, Gheorghe Dinca a fost legat de dosarul Caracal in special de discutia cu operatorii 112 a Alexandrei Macesanu.

"Discutia la 112, asta l-a legat pe Dinca de speta. De aici nu o poate misca nicio treaba. Fata explica ce i s-a intamplat, cu lux de amanunte, dramatica intamplare. Discutia este tensionata emotional din punctul de vedere al fetei prinse in capcana si este inregistrata la politie. Nu mai poate sa o ia Dinca nici in stanga, nici in dreapta. Lumea spune ca rechizitoriul s-a facut din declaratiile lui Dinca. S-a refacut din declaratiile si daca au fost coroborate cu probele materiale", a mai spus Tudorel Butoi.

Gheorghe Dinca si Stefan Risipitianu au fost trimisi in judecata miercuri, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol si profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dinca a rapit-o, in 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, in varsta de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a tinut-o timp de trei zile imobilizata de pat, legata la ochi si a violat-o de mai multe ori.

Stefan Risipitianu este acuzat ca, ajuns la locuinta respectiva, a observat fata si i-a cerut lui Dinca acordul s-o violeze.

Dinca ar fi omorat-o in 17 aprilie 2019 pe Luiza Melencu, in bataie, iar apoi a ars trupul acesteia intr-un butoi metalic.

In 24 iulie 2019, Dinca a rapit-o din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, pe Alexandra Macesanu, in varsta de 15 ani, si a dus-o la locuinta sa din Caracal. Si cea de-a doua victima a fost imobilizata de pat cu un lant, legata si violata. Dinca este acuzat ca a sunat familia tinerei pentru a induce ideea ca aceasta a plecat din Romania, iar cand s-a intors acasa, Dinca a observat ca fata a reusit sa desfaca lantul cu care era legata de pat, sa isi scoata banda adeziva de la ochi si ca tinea in mana un telefon vechi gasit in camera. Atunci, Dinca a lovit-o, a sugrumat-o provocand decesul, apoi i-a ars trupul.

CITESTE CONTINUAREA

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare