Politic-Social

thumbs

DSP Arad, despre elevii de la liceul unde s-a facut deratizare: 18 copii la UPU, trei internati

20.01.2020, 22:41 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Potrivit unui comunicat de presa transmis luni seara de DSP Arad, intre orele 10.00 si 20.00, la UPU Arad au ajuns 18 elevi de la Liceul German "Adam Muller Guttenbrunn", cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani, cu simptome precum durere de cap, dureri abdominale sau mancarimi ale pielii.

In urma investigatiilor, trei copii au fost internati. Este vorba de un copil de 8 ani, internat la Boli Infectioase, unul de 17 ani, internat la Sectia Clinica Pediatrie II si unul de 18 ani, internat la Sectia Clinica Medicina Interna I. Alti 15 elevi au fost investigati dar nu au avut nevoie de internare.

"Dupa evenimentele din 13 ianuarie 2020 si pana astazi au fost suspendate cursurile in toate cele trei corpuri de cladire ale unitatii de invatamant si s-au efectuat actiuni de igienizare cu personal de specialitate pe parcursul a patru zile consecutiv, cinci spalari la diferite intervale de timp si aerisire permanenta. Pe parcursul zilei de astazi (20 ianuarie 2020), inspectorii sanitari din cadrul DSP Arad au verificat modul si conditiile de desfasurare a procesului educational in cele trei corpuri de cladire ale unitatii de invatamant", au transmis reprezentantii DSP Arad in comunicatul citat.

Potrivit documentului citat, la ora transmiterii stirii, se fac cercetari de catre lucratori ai Politiei Arad si sunt ridicate probe de catre Serviciul Criminalistic. De asemenea, echipajul CBRN face masuratori.

"Masuratorile efectuate pana acum nu au inregistrat depasiri ale fondului natural", spun specialistii DSP Arad.

Inspectorii DSP Arad sustin ca "in momentul de fata nu se poate face o legatura directa cu evenimentele din 13 ianuarie".

Un numar de 59 de elevi ai Liceului German din Arad au ajuns, in 13 ianuarie, la spital dupa ce, in timpul vacantei in scoala ar fi fost facuta o dezinsectie. Din 14 ianuarie, cursurile la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrun" au fost suspendate, iar luni s-au reluat.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare