Politic-Social

thumbs

Alexe cere ROMSILVA sa le acorde angajatilor indemnizatii si uniforme: E inadmisibil sa ne batem joc

21.01.2020, 15:58 Sursa: mediafax.ro

"Este inadmisibil sa ne batem joc tocmai de oamenii pe care ne bazam sa ne pazeasca padurile. Intreaga societate romaneasca a fost martora, in ultima perioada, la dificultatile pe care padurarii le intampina la indeplinirea atributilor de serviciu. Avem zeci de cazuri de atacuri, raniri si chiar decese. Nu voi accepta ca, pe langa aceste riscuri majore la care se supun, angajatii nostri sa aiba de suferit suplimentar din cauza lipsei de actiune sau a managementului defectuos", a precizat ministrul Costel Alexe.

Potrivit sursei citate, principalele prevederi pe care conducerea Romsilva trebuie sa le implementeze se refera la:

- Acordarea indemnizatiilor pentru gradele profesionale conform Statutului, incepand cu data de 16 decembrie 2019;

- Acordarea majorarii salariale pentru padurari (1,5 ori salariul minim garantat in plata);

- Acordarea uniformelor de serviciu conform clauzelor CCM in vigoare si a Statutului;

"Termenul pentru operationalizare, sfarsitul anului 2019, a fost deja depasit. Vreau sa se inteleaga foarte clar ca Romsilva este o regie a Statului roman, aflata sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si nu voi ezita nicio secunda sa exercit aceasta autoritate, in cazul in care situatii asemanatoare se vor repeta.", a mai spus Costel Alexe.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare