Politic-Social

thumbs

Zeci de cai au fost cumparati cu bani falsi in Alba si Sibiu. Descoperirea facuta de politisti la perchezitii

21.01.2020, 16:28 Sursa: mediafax.ro

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Politia Romana, in urma celor 13 perchezitii desfasurate de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, au fost ridicati bani falsi, o arma neletala, inscrisuri si telefoane mobile.

De asemenea, politistii au identificat 25 de cai in legatura cu care exista suspiciunea ca au facut obiectul unor tranzactii cu moneda falsa.

"Actiunea a vizat membrii unei grupari care ar fi pus in circulatie bancnote contrafacute, cu prilejul achizitionarii de animale, de la diverse persoane. In urma celor 13 perchezitii, politistii au ridicat 1.200 de dolari SUA contrafacuti, in cupiura de 100 de dolari si o bancnota de 200 de euro falsa. De asemenea, politistii au ridicat o arma neletala, supusa autorizarii, detinuta in mod ilegal, inscrisuri si telefoane mobile, care au fost indisponibilizate, in vederea continuarii cercetarilor", anunta politistii.

Cei 25 de cai in legatura cu care exista suspiciunea ca au facut obiectul unor tranzactii in care a fost folosita moneda falsa vor fi verificati cu sprijinul specialistilor din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

Politistii au pus in executare 9 mandate de aducere, persoanele vizate fiind duse la politie pentru audierii si luarea masurilor legale.

"Din cercetari a rezultat ca, in perioada septembrie 2019 pana in prezent, acestea ar fi achizitionat animale vii, de la diverse persoane, din judetele Alba si Sibiu, folosind, pentru plata acestora, bancnote false, iar ulterior ar fi valorificat animalele la un centru de sacrificare de pe raza judetului Alba", mai spun politistii.

Cercetarile se fac sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Blaj.

Foto: Pixabay

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare