Externe

thumbs

Senatul american limiteaza posibilitatile lui Donald Trump de a ataca Iranul

14.02.2020, 06:41 Sursa: mediafax.ro

Proiectul a fost adoptat cu 55 de voturi pentru si 45 impotriva, in conditiile in care opt senatori republicani au decis sa voteze propunerea. Proiectul adoptat de Senat ar urma sa il oblige pe presedinte sa retraga eventualele trupele angajate in ostilitati impotriva Iranului, cu exceptia cazului in care Congresul decide sa declare razboi acestei tari sau sa autorizeze utilizarea fortei in mod punctual impotriva Iranului.

Donald Trump a avertizat ca va face uz de dreptul sau de veto in cazul in care Senatul va lua aceasta decizie, iar analistii nu se asteapta ca democratii sa obtina cele doua treimi dintre voturi necesare pentru ca Senatul sa poata sa treaca peste dreptul de veto al presedintelui.

Senatorul democrat Tim Kaine, autorul propunerii, a declarat ca votul de joi din Senat intareste importanta Congresului in ceea ce priveste deciziile militare. El a adaugat ca, desi Senatul nu are in acest moment posibilitatea de a trece peste un eventual drept de veto al presedintelui, se asteapta ca Donald Trump sa tina cont atat de opinia membrilor Senatului, cat si de cea a cetatenilor americani cu privire la o eventuala interventie militara impotriva Iranului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare