Economic

thumbs

Efectele coronavirusului: scadere masiva a vanzarilor de autoturisme, in China

21.02.2020, 17:35 Sursa: mediafax.ro

Pe fondul epidemiei de coronavirus, showroom-urile de autovehicule au ramas inchise in cea de-a doua economie a lumii. In prima saptamana din februarie, vanzarile au scazut cu 96%, media de unitati comecializate in decursul unei zile fiind de 811.

Asociatiile industriei de profil din China s-au aratat totusi optimiste ca piata auto isi va reveni pe masura ce showroom-urile se vor redeschide.

Pentru a contracara efectele nefaste, producatorul chinez Geely a lansat un serviciu "contactless", care permite clientilor sa cumpere online masini ce sunt apoi livrate direct la resedinta acestora.

Productia celor mai mari firme auto din lume a fost grav afectata de raspandirea coronavirusului, companiile fiind nevoite sa inchida temporar liniile de asamblare.

China este cea mai mare piata auto din lume, cu peste 21 de milioane de masini vandute, in 2019. Vanzarile de autoturisme din China incepusera sa scada inainte de debutul epidemiei, din cauza incetinirii economice si a disputei comerciale cu Statele Unite.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare