Economic

thumbs

Trei mari companii aeriene au anuntat scaderi masive din cauza coronavirusului

20.02.2020, 17:25 Sursa: mediafax.ro

Companiile aeriene Qantas, Air France si KLM au anuntat joi ca vor inregistra reduceri ale afacerilor si rezultatelor financiare din cauza epidemiei de coronavirus, anunta CNN.

Compania australiana Qantas a raportat ca epidemia i-ar putea reduce profitul cu pana la 100 de milioane de dolari in a doua jumatate a anului fiscal.

Dupa cateva ore, Air France-KLM a spus ca virusul ar putea reduce veniturile cu pana la 200 de milioane de euro (216 milioane USD) intre februarie si aprilie.

Industria aeriana globala se confrunta cu pierderi financiare importante dupa ce zeci de operatori au anulat sau au redus zborurile catre Asia din cauza focarului de coronavirus.

Potrivit analistilor, daunele economice vor fi mai grave decat cele cauzate in 2003 de epidemia SARS, de 7 miliarde de dolari.

Air France si KLM si-au suspendat zborurile catre Shanghai si Beijing. Qantas si-a anulat deja serviciul catre Shanghai pana la sfarsitul lunii mai.

CEO-ul Qantas, Alan Joyce, a declarat joi ca compania aeriana intentioneaza sa reduca zborurile in Asia cu 15% pana la sfarsitul lunii mai din cauza cererii slabe catre Hong Kong, Singapore si Japonia.

Qantas a raportat un profit brut de 512 milioane de dolari pentru cele sase luni incheiate in decembrie, o usoara scadere fata de aceeasi perioada de un an mai devreme.

Air France-KLM a declarat ca veniturile sale operationale pentru 2019 au scazut la 1,14 miliarde euro (1,2 miliarde de dolari) din cauza cresterii costurilor cu carburantii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare