Externe

thumbs

Muzeul Auschwitz ii cere lui Jeff Bezos sa elimine cartile naziste de pe site-ul Amazon

22.02.2020, 13:00 Sursa: mediafax.ro

Muzeul a catalogat cartile ca fiind "o propaganda nazista de un antisemitism agresiv".

Nazi propaganda has no place on the electronic bookshelves of our country.

We call on @AmazonUK to remove the Nazi propaganda it has on sale. pic.twitter.com/r18rHQtZNv

- H.E.T. (@HolocaustUK) February 21, 2020

Astfel, muzeul Auschwitz i-a cerut lui Jeff Bezos sa scoata de pe platforma globala de vanzare online Amazon cartile pentru copii din epoca nazista.

"Propaganda nazista, plina de urma, agresiv antisemita este disponibila pentru vanzare pe Amazon UK. Carti ale unui autor ca Julius Streicher pot fi cumparate pe Amazon. Astfel de volume trebuie scoase imediat", au scris reprezentantii Memorialului Auschwitz, vineri, pe Twitter.

The @AuschwitzMuseum and @HolocaustUK calls out @amazon , @AmazonUK , @amazonDE & @JeffBezos for selling virulent antisemitic Nazi propaganda https://t.co/VjSXQGJ97U

- Auschwitz Memorial (@AuschwitzMuseum) February 21, 2020

Trustul pentru Educarea despre Holocaust (HET) a postat, tot pe Twitter, o declaratie prin care a cerut fondatorului Amazon sa scoata astfel de carti de pe site.

Printre cartile antisemite se numara una pentru copii numita "Ciuperca Otravita", scrisa de Julius Streicher, membru al partidului nazist, in 1938.

Streicher a fost "fondatorul ziarului nazist Der Sturmer", potrivit declaratiei HET. "El a fost executat pentru crime impotriva umanitatii. Doar coperta denota atitudini antisemite si extremiste", a conchis sursa citata.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare