Economic

thumbs

Vicepremierul, despre cresterea istorica a euro: Nu exista o legatura cu evolutia economiei romanesti. Este o fluctuatie temporara

22.02.2020, 13:56 Sursa: mediafax.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a fost intrebata, sambata, intr-o conferinta de presa, la Sibiu, cum comenteaza cresterea istorica a monedei europene, care duce la cresterea preturilor pentru romani, aceasta afirmand ca este o "fluctuatie temporara" si nu are legatura cu evolutia economiei romanesti.

"Cresterea punctuala a euro (...) este o fluctuatie temporara. De altfel, cu cateva zile inainte leul ajunsese sa se consolideze la o valoare favorabila. Din nefericire, in contextul international al fluctuatiilor de cerere si oferta a avut de suferit si leul romanesc. Am avut o discutie cu ministrul finantelor si a apreciat clar ca aceasta scadere a leului din ultimele zile nu are nicio legatura cu evolutia economiei romanesti, contextul economic al Romaniei, ci a fost generat strict de evolutia euro in intreaga regiune", a raspuns Turcan.

Intrebata, in continuare, daca scaderea leului nu vine ca urmare a situatiei politice instabile, Turcan a raspuns ca nu exista nicio legatura.

"Nu exista nicio legatura. In secunda zero in care Guvernul a fost demis si am anuntat alegeri anticipate, leul a avut cea mai buna evolutie si atunci s-a simtit semnalul existent in piata cu privire la raportarea la contextul politic din momentul respectiv si la asteptarea legata de alegeri anticitate. Asadar, raspicat, nu exista nicio legatura intre ceea ce se intampla in momentul de fata in Romania si asteptarea de alegeri anticipate si deprecierea punctuala a euro generata de contextul financiar regional", a spus vicepremierul.

Moneda europeana a atins un nou maxim istoric in raport cu leul, vineri, cursul afisat de Banca Nationala fiind de 4,8026 lei/euro, in crestere fata cotatia de joi, de 4,7834 lei euro, precedentul maxim istoric.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare