Externe

thumbs

Horatiu Moldovan: Romanii care se vor intoarce din 10 localitati din Italia vor fi pusi in carantina timp de 14 zile

24.02.2020, 00:28 Sursa: mediafax.ro

Cele 10 localitati sunt Codogno, Fombio, Maleo, Betonico, Casalpusterlengo, Castiglione d'Adda, Castelgerundo, Terranova dei Passerini, San Fiorano Cei si Somaglia, a afirmat Horatiu Moldovan, duminica seara, la Antena 3.

"S-a stabilit o atitudine diferentiata fata de cei care vin din zonele de risc, din nordul Italiei, care vor fi izolati la domiciliu unde vor fi verificati pe parcursul celor doua saptamani de Directia de Sanatate Publica. In situatia in care pacientii vin din localitatile aflate pe lista celor cu risc dovedit de contaminare cu acest virus, aceasta lista a fost agreata de conducerea Ministerului Sanatatii si a Ministerului de Interne si va fi difuzata la punctele de frontiera", a adaugat Moldovan.

Italia se confrunta cu multe cazuri de coronavirus, care au crescut la peste 150, fiind si trei decese. Guvernul a instituit carantina in zonele cele mai afectate, 11 la numar din regiunile Lombardia si Veneto.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca, pana la acest moment, misiunea diplomatica si oficiile consulare romane din Italia nu au fost notificate de catre autoritati cu privire la vreun caz confirmat de infectie cu noul coronavirus printre cetatenii romani.

In Lombardia sunt peste 176.000 de romani.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare