Externe

thumbs

Ambasadorul Romaniei in Italia a mers in regiunea Lombardia, cea mai afectata de coronavirus: "Ma intereseaza care este evolutia propagarii virusului"

24.02.2020, 16:59 Sursa: mediafax.ro

Ambasadorul Romanei in Italia, George Bologan, s-a deplasat de la Roma, in Milano, capitala regiunii Lombardia, cea mai afectata de coronavirus. Oficialul roman se intalneste, luni, cu presedintele si cu vicepresedintele regiunii, dupa ce a mers si la consulatul general al Romaniei din Milano.

"Ma intereseaza care este evolutia propagarii virusului, daca este nevoie de masuri de solidaritate, de alimente. Acum nu se pune problema, totusi. Vreau sa transmit un mesaj concret de solidaritate fata de autoritatile italiene, poporul italian si comunitatea romaneasca. E important sa fiu aici pentru moralul oamenilor, al colegilor si al cetatenilor romani, sa stie ca nu sunt singuri", a declarat Geoge Bologan pentru MEDIAFAX.

Seful misiunii diplomatice a Romaniei a explicat ca romanii din zonele afectate ce epidemie sunt ingrijorati, dar nu vor neaparat sa revina in tara.

"Romanii vor sa stie daca toti cei din Lombardia intra in carantina cand ajung in Romania. Vor sa stie care sunt masurile luate la punctele de trecere a frontierei. Sunt intrebari preventive, de informatii generale, nu vor neaparat sa revina in tara", a adaugat George Bologan.

In regiunea Lombardia, in care traiesc 176.582 de romani, au fost raportate pana acum 172 de cazuri de infectie cu coronavirus.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare