Externe

thumbs

Directorul general al OMS anunta ca inca nu se poate declara pandemie de coronavirus

24.02.2020, 18:40 Sursa: mediafax.ro

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat luni ca inca nu se poate vorbi de pandemie in privinta coronavirusului, dar fiecare tara trebuie sa ia masuri diferite in privinta epidemiei si recomanda regandirea acestora, conform CNN.

Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat luni ca exista posibilitatea declararii unei pandemii de coronavirus, dar ca, momentan, nu este indeplinit criteriul raspandirii necontrolate a virusului la nivel global, informeaza CNN.

"Decizia noastra de a folosi sau nu acest cuvant (pandemie, n. red.) se bazeaza pe o evaluare continua a zonelor geografice afectate de virus, de severitatea afectiunii pe care o produce si impactul pe care il are asupra societatii in ansamblul sau", a spus directorul OMS, Tedros Ahanom Ghebreyesus.

Seful OMS a informat ca fiecare tara este afectata in mod diferit de acest virus, motiv pentru care fiecare tara ia decizii diferite in incercarea de a opri raspandirea acestuia. El spune ca este nevoie ca masurile sa fie regandite si adaptate.

Oficialul a mai spus ca, in acest moment, utilizarea termenului de "pandemie" ar produce inutil panica la nivel mondial.

"Aceasta crestere a brusca a noilor cazuri este cu siguranta ingrijoratoare. Dar am tot vorbit despre necesitatea de a ne baza pe lucruri concrete, iar folosirea acestui cuvant nu ar face decat sa produca panica", mai spune seful OMS.

OMS a declarat luna trecuta coronavirusul drept urgenta de sanatate publica la nivel mondial. Organizatia a anuntat ca mai multe echipe de specialisti se indreapta catre Italia si Iran pentru a oferi asistenta in urma numarului mare de infectii inregistrate in aceste tari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare