Economic

thumbs

Avertisment OECD: Economia globala va avea nevoie de ani pentru a se reface. Socul economic este deja mai mare decat criza financiara din 2008

23.03.2020, 11:30 Sursa: mediafax.ro

Gurria a declarat ca socul economic este deja mai mare decat criza financiara din 2008, a respins ideea unei recuperari rapide si a apreciat ca prognozele precedente care injumatateau cresterea economica globala a acestui an, la 1,5% sunt mult prea optimiste.

In timp ce numarul pierderilor de locuri de munca si al falimentelor ramane incert, Gurria a spus ca tarile vor face fata, in urmatorii ani, declinului economic.

El a spus ca multe dintre cele mai mari economii ale lumii vor intra in recesiune in lunile urmatoare - definite drept doua trimestre consecutive de declin economic.

Gurria a spus ca incertitudinea economica creata de epidemie aafecteaza economiile intr-o masura mai mare decat dupa atacurile teroriste din 11 septembrie sau decat criza financiara din 2008.

Gurria a avertizat ca deficitele mai mari si datoriile impovaratoare vor afecta tarile puternic indatorate in anii urmatori.

Secretarul general al OECD a negat afirmatiile oficialilor din clubul G20 al natiunilor bogate ale lumii, care vorbeau de o redresare in forma de "V" - cu o scadere brusca si puternica a activitatii economice urmata de o revenire rapida a cresterii, spunin ca va fi, in cel mai bun caz, un " U "cu cu baza foarte lunga. "Putem evita sa apara un "L", daca luam astazi deciziile corecte".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare