Economic

thumbs

Suma pe care ar putea sa o piarda Germania din cauza crizei provocate de coronavirus

23.03.2020, 13:24 Sursa: mediafax.ro

Criza coronavirusului ar putea costa economia Germaniei intre 255 de miliarde si 729 de miliarde de euro in 2020 si peste un milion de locuri de munca, in functie de mai multe scenarii, a anuntat, luni, institutul economic german Ifo, citat de Reuters.

"Costurile vor depasi probabil orice am vazut in crizele economice si dezastrele naturale din Germania din ultimele decenii", a transmis Clemens Fuest, presedintele institutului Ifo, intr-un comunicat.

Ifo a stabilit mai multe scenarii pentru a cuantifica posibilele pierderi. Daca economia "ingheata" partial timp de doua luni, costurile vor fi intre 255 de miliarde - o contractie economica de 7,2% a PIB - si 495 de miliarde de euro, potrivit lui Fuest.

Cu trei luni de paralizie partiala a economiei, pierderea PIB s-ar ridica la intre 354 de miliarde si 729 de miliarde de euro - o contractie economica de 20,6%. Totodata, pe piata muncii sunt asteptate 1,8 milioane de concedieri.

Guvernul federal de la Berlin este asteptat luni sa adopte un plan de masuri de sprijinire pentru economia germana.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare