Economic

thumbs

S-a nascut Mafia Coronavirusului. Ce fac infractorii italieni si de ce e pandemia ideala pentru lumea criminala

23.03.2020, 13:56 Sursa: mediafax.ro

Organizatiile criminale sunt ca la bursa si anticipeaza intotdeauna in functie de indicatori, scrie Roberto Saviano. Acesta vorbeste intr-un editorial publicat in La Reppublica despre faptul ca marile grupuri infractionale vor profita din plin de pe urma situatiei dramatice. El explica faptul ca aceste clanuri bine organizate stiu foarte bine cum sa speculeze momentele de criza.
"Pandemia este locul ideal pentru mafie, iar motivul este simplu: daca iti este foame, cauti paine, nu conteaza de la ce cuptor provine. Ei stiu asta si monopolizeaza piata painii. La fel este si cu medicamentele. Oamenii vor plati la nevoie fara sa tina cont de cine este vanzatorul", scrie Roberto Saviano.
Autorul mai spune ca marile grupuri infractionale au dezvoltat in ultimele decenii companii in diverse domenii de activitate, inclusiv in cel al distributiei de alimente, combustibil, dar si in transporturi.
"Mafia stie de ce ai nevoie si iti va da in termenii impusi de ea", mai noteaza scriitorul italian.
Roberto Saviano continua.
"Pana acum mafia stia an ce masura sa se bazeze pe cerere si oferta, chiar si in situatii de urgenta cum ar fi cutremurele, inundatiile. Pentru prima data trebuie sa se raporteze acum la izolare, la imobilitatea oamenilor. Si intrebarea nu este daca o va face, ci cum o va face.
(...)
Pentru fiecare antreprenor care risca sa isi inchida afacerea exista un clan care ese gata sa intervina si sa preia controlul. Daca statul nu actioneaza acum asupra companiilor aflate in criza, daca asteapta prea mult, va fi prea tarziu. Acolo unde coronavirusul nu va ajunge, mafia va merge", noteaza italianul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare