Cultura si divertisment

thumbs

24 martie este Ziua Mondiala de lupta impotriva tuberculozei epidemice

24.03.2020, 15:46 Sursa: mediafax.ro

Organizatia Mondiala a Sanatatii marcheaza astfel ziua in care Robert Koch a descoperit bacteria care provoaca TBC, deschizand drumul spe tratarea afectiunii.

Peste 4.000 de persoane isi pierd viata zilnic din cauza acestei infectii si aproape 30.000 de oameni se imbolnavesc. Tema Zilei Mondiale de Lupta impotriva tuberculozei in 2020 are tema "E timpul" (It's time).

"Covid-19 arata cat de vulnerabile sunt persoanele cu afectiuni pulmonare si un sistem imunitar slabit", a remarcat Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul General al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

"As vrea sa inchei amintind tuturor ca, in ciuda faptului ca atentia lumii e retinuta de Covid 19, exista o alta afectiune respiratorie care poate fi prevenita si tratata, dar care ucide 1,5 milioane de persoane in fiecare an. Si aceasta este vechea tuberculoza (...) Lumea raspunde pe buna dreptate amenintarii reprezentate de Covid 19 cu hotarare. Cerem comunitatii globale sa aiba aceeasi determinare in lupta cu tuberculoza pentru o lume mai sanatoasa, mai sigura si mai dreapta pentru toata lumea", arata oficialul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare