Economic

thumbs

Ce se va intampla cu industria aviatica. Coronavirusul va costa 250 de miliarde de dolari

24.03.2020, 16:03 Sursa: mediafax.ro

Estimarea pierderilor vine de la IATA, organizatia ce reprezinta la nivel international industria aviatica, si este a treia astfel de prognoza in mai putin de o luna. Doar acum cateva zile, IATA preconiza ca actuala criza va costa industria aviatica 113 miliarde de dolari. La startul crizei, IATA estima pierderi de venituri de 30 miliarde de dolari pentru companiile aeriene.

Cea mai recenta revizuire in crestere a pierderilor vine in conditiile in care restrictiile de calatorie s-au amplificat in mai multe tari in ultimele zile. Capacitatea este prognozata sa se fi redus cu 90% numai in Europa, iar o parte din companiile aeriene din regiune ar putea sa nu supravietuiasca actualei crize, a spus Brian Pearce, economistul sef al IATA.

Pearce a mai spus ca industria ar putea sa se confrunte cu o revenire mult mai lenta decat in trecut.

"Nu am vazut niciodata ca o pandemie sa coincida cu o recesiune globala adanca, care este acum asteptata. Aproape sigur asta va intarzia revenirea. Va fi mult mai graduala", a spus Pearce.

IATA a estimat saptamana trecuta ca industria aeronautica va avea nevoie de pana la 200 de miliarde de dolari sprijin din partea guvernelor nationale. Mai multe state sunt asteptate sa anunte zilele viitoare planuri de salvare pentru acest sector.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare