Cultura si divertisment

thumbs

"Ai sansa sa faci ceva diferit!" 4 astronauti isi dezvaluie secretele care ii ajuta sa supravietuiasca complet izolati si departe de cei dragi

25.03.2020, 09:40 Sursa: mediafax.ro

Scott Kelly a petrecut aproape un an la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS):

"Rezervati-va timp pentru activitati distractive: m-am intalnit cu colegii de echipa pentru noptile de film, ne-am delectat cu gustari si am urmarit impreuna Game of Thrones. De doua ori."

"Dupa ce am trait luni de zile intr-un spatiu mic, mi s-a facut un dor urias de natura, de culoarea verde, de mirosul de balegar proaspat si de senzatia de soare cald pe fata mea. Le-am regasit pe toate in carti, cu ajutorul imaginatiei. Am carat dupa mine in spatiu o multime de carti."

Peggy Whitson, unul dintre cei mai experimentati astronauti de pe Pamant:

"Multi oameni incearca sa lucreze de acasa si incearca sa fie parinti de acasa si sa aiba o familie acasa. Deci devine foarte provocator, este exact cum am facut noi la bordul Statiei Spatiale Internationale. Echipajul nostru a devenit familia noastra pe orbita si a trebuit sa lucram impreuna toata ziua. Numai ca noi nu puteam merge acasa noaptea, iar voi sunteti chiar acasa. Ce noroc!"

"Trebuie sa poti comunica eficient. In primul rand, este cel mai important lucru. Recunoscand ca scopul echipei este cel mai important [lucru], COVID-19 ne ofera un scop foarte mare, la fel ca spatiul. Salvam vieti prin carantina. Este important sa intelegem acest scop mai mare si sa imbratisam acest scop. Trebuie sa ne gandim la asta pentru a ne motiva".

"O mare parte din vietile noastre in aceste zile sunt aglomerate si inghesuite. Care sunt lucrurile pe care le-ai face daca ai avea mai mult timp? Acum il ai. E timpul sa faci tot ce ti-ai dorit atunci cand simteai ca ai nevoie de mai mult timp cu tine insuti."

Anne McClain s-a intors recent dintr-o sedere de o luna pe ISS:

"Vorbiti despre intentiile voastre inainte de a lua masuri. Utilizati o terminologie adecvata. Discutati cand actiunile voastre sau ale altora nu au fost asa cum era de asteptat. Nu lasati frustrarile sa se adune si sa explodeze mai tarziu"

"Fii deschis cu privire la slabiciunile si sentimentele tale. Actioneaza pentru a-ti atenua stresul sau negativitatea si evita sa le transmiti si grupului. Fii sociabil. Cauta feedback. Mare atentie la echilibrul dntre munca, odihna si timp personal!"

Chris Hadfield, fost astronaut al Agentiei Spatiale Canadiene:

"Ce incercati sa indepliniti? Care sunt obiectivele voastre? Care este misiunea ta? Impune-ti sa o realizezi pe bucati, pentru aceasta dupa-amiaza, pentru aceasta saptamana, pentru luna urmatoare".

"Incepe sa faci lucruri. Nu trebuie sa fie lucrurile pe care le-ai facut si inainte. Este o sansa sa faci ceva diferit".

Autor: BOGDAN NICOLAI

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare