Politic-Social

thumbs

Doi preoti si alte patru persoane angajate la o biserica din Bucuresti, diagnosticati cu COVID-19

25.03.2020, 20:23 Sursa: mediafax.ro

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, a declarat pentru MEDIAFAX ca toate cele 6 persoane infectate cu COVID-19, adica 2 preoti, 2 diaconi, un cantaret si inca o angajata sunt acum internati in spital, sub supraveghere medicala.

"Este vorba despre biserica parohiei Sf. Dumitru Colentina unde initial a fost depistat pozitiv cantaretul bisericesc. Ancheta epidemiologica declansata imediat a dus la izolarea si testarea tuturor clericilor de la aceasta parohie si a doamnei de la lumanari. Ulterior au fost depistati pozitiv toti cei testati: doamna de la lumanari, doi preoti si doi diaconi. Arhiepiscopia a luat prompt toate masurile care se impuneau."

Vasile Banescu spune ca s-a facut triajul eidemiologic si ca biserica si curtea ei au fost dezinfectate de mai multe ori.

"Ultima slujba la care au mai participat credinciosi, duminica trecuta, a fost tinuta afara si a fost oficiata de un preot nou desemnat pentru aceasta parohie", a adaugat Vasile Banescu.


Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare