Politic-Social

thumbs

Colegiul Medicilor despre redeschiderea spitalului Suceava: Medicii nu stiu cum sa fuga

25.03.2020, 19:51 Sursa: mediafax.ro

Sorin Hancu, presedintele Colegiului Medicilor Suceava, a declarat pentru MEDIAFAX ca urgentele spitalului se vor deschide dupa cele 48 de ore, teoretic cu angajati adusi din Iasi, ceea ce el nu crede.

"Nimeni nu va veni aici, doar legat sa vina. Va dati seama, nimeni nu va veni sa lucreze la Suceava in focar", spune Hancu.

Cat despre transformarea Spitalului Judetean Suceava in unitate medicala pentru tratamentul persoanelor infectate cu noul coronavirus, Sorin Hancu spune ca e o "alta mare aberatie".

Acesta se intreaba unde vor fi trimise "urgentele adevarate" - gravide, oameni raniti in accidente, etc.

Cand vor auzi ca la spital vin pacienti cu noul coronavirus, medicii nu vor stii cum sa fuga, e de parere presedintele Colegiului Medicilor Suceava, care adauga: "O sa fie un dezastru".

Ultimele informatii aratau ca 100 de cadre medicale de la Spitalul Judetean Suceava sunt infectate cu noul coronavirus. Intre sucevenii infectati cu noul coronavirus este si presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Ministerul Sanatatii a decis inchiderea spitalului timp de 48 de ore pentru dezinfectie, iar 124 de pacienti care erau internati au fost dusi in alte spitale. Dupa dezinfectie, spitalul devine unitate in care sa fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.

De asemenea, Vasile Rimbu, managerul Spitalului Judetean Suceava, a fost demis din functie, la solicitarea secretarului de stat Nelu Tataru.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare