Politic-Social

thumbs

Medicamentul care "a vindecat 95% dintre pacientii in stare critica", unda verde si in Statele Unite

25.03.2020, 19:54 Sursa: mediafax.ro

Medicamentul Actemra, produs de Roche, destinat pacientilor care sufera de artrita reumatoida, ar putea fi salvarea bolnavilor de coronavirus. Acesta reduce inflamatia provocata de COVID-19, noteaza Daily Mail, citand surse de ordin medical din China. Potrivit cotidianului britanic, doctorii chinezi au folosit Tocilizumab (Actemra) pe 20 de pacienti in stare grava, iar 19 dintre acestia au fost declarati vindecati. Actemra a fost aprobat deja in China, in timp ce Statele Unite au ordonat teste.
La nivel mondial, COVID-19 a imbolnavit peste 400.000 oameni si a ucis aproape 20.000.
Initial, doctorii chinezi au folosit tocilizumab pentru a provoca un raspuns disproportionat al sistemului imunitar in cazul pacientilor cu coronavirus, care ar fi putut duce la un colaps al organelor interne.
Medicamentul a fost folosit in doua spitale din provincia Anhui, China.
"In cateva zile temperatura pacientilor a scazut la normal, iar celelalte simptome s-au imbunatatit", a notat dr. Xiaoling Xu, potrivit Daily Mail.
Cei 19 pacienti externati au avut nevoie de 14 zile de internare, mai arata studiul publicat de doctorii chinezi.
Pe de alta parte, Karsten Kleine, purtator de cuvant al producatorului Roche, a spus pentru NBC News ca exista discutii cu guvernul american privind continuarea studiilor.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare