Politic-Social

thumbs

Al doilea site inchis pentru stiri false legate de epidemia de Covid-19

25.03.2020, 18:50 Sursa: mediafax.ro

Grupul de Comunicare Strategica a cerut, miercuri, ministrului de Interne, Marcel Vela, inchiderea unui site acuzat de difuzarea de stiri false.

"Solicitarea a fost intemeiata pe faptul ca portalul web a publicat in mod constant informatii false, cu scopul evident de a dezinforma si a induce panica", se arata intr-un comunicat al GCS. Potrivit acestuia, site-ul a fost generat pe o platforma din afara Romaniei si nu are reprezentanti care sa poata fi contactati.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis decizia catre ANCOM, institutie care a pus deja in aplicare masurile necesare.

De asemenea, GCS a cerut eliminarea, de pe alt site, a unui articol care se referea la un eventual medicament pentru coronavirus.

"Decizia a fost luata pentru ca reprezentantii site-ului au fost contactati de Grupul de Comunicare Strategica si au refuzat sa corecteze informatiile false", au mai transmis reprezentantii GCS.

Un alt site a fost inchis, tot la cererea GCS, pentru publicarea de stiri false, in urma cu o saptamana.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare