Politic-Social

thumbs

Cum vrea Marea Britanie sa testeze milioane de oameni acasa. Modul de testare ar putea fi validat in aceasta saptamana

25.03.2020, 22:47 Sursa: mediafax.ro

Autoritatile britanice intentionaza sa porneasca o testare in masa a populatiei. 15 minute dureaza testul rapid care ar putea deveni disponibil in aceasta saptamana, scrie cotidianul The Guardian. Deocamdata, intrebarea este legata de precizia acestuia. Pentru evitarea inrautatirii situatiei, este nevoie ca asa numitele teste rapide sa fie extrem de exacte.
Guardian scrie ca milioane de teste rapide, care pot oferi un rezultat in 15 minute, ar putea deveni disponinbile pe piata ori livrate oamenilor aflati in izolare. Autoritatile britanice vor sa se miste cat mai repede pentru a putea reveni la starea de "normalitate" si pentru a se putea concentra pe relansarea economiei.
Sharon Peacock, profesor si director al serviciului care se ocupa cu studiul bolilor infectioase, a declarat ca testarea in masa ar putea fi o chestiune de zile. Pe de alta parte, oficiali guvernamentali au adoptat o atitudine mai rezervata si au spus ca validarea testelor ar putea sa mai dureze.
Cert este ca autoritatile britanice au cumparat 3.5 milioane de teste care pot arata daca subiectul a avut virusul si daca a dezvoltat un anumit grad de imunitate.
La conferinta de presa sustinuta de Boris Johnson miercuri, consilierii guvernamentali din domeniul stiintei si sanatatii au afirmat ca este nevoie intai de asigurari ca testele vor functiona, inainte ca ele sa fie date spre a fi distribuite.
"Cheia sta in evaluarea acuratetii acestor teste. Trebuie sa vedem daca ele sunt folositoare publicului larg", a spus Chris Whitty.
"Daca sunt foarte precise, vom gasi cel mai rapid mod pentru a le face disponibile. Daca nu sunt, nu vor ajunge la oameni", a completat acesta.
Potrivit The Guardian, testele sunt "similare unui test de sarcina" si pot fi facute foarte usor acasa. Ele presupun o mica intepatura in deget, apoi analiza unei picaturi de sange.
Amazon a fost de acord sa se ocupe de distribuire daca testele se vor dovedi a fi eficiente.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare