Economic

thumbs

Firmele care platesc anticipat impozitul pe profit vor primi o bonificatie

27.03.2020, 09:15 Sursa: mediafax.ro

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul de Finante, pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor aferent trimestrului I al anului 2020, pana la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, contribuabilii beneficiaza de o bonificatie de 10% calculata asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv.

Marii contribuabili vor avea o bonificatie de 5%, in timp ce contribuabilii mici si mijlocii vor beneficia de o reducere a impozitului datorat cu 10%.

Prevederile se aplica si pentru contribuabilii care au ooptat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, daca platesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipata trimestriala pana la termenul scadent cuprins in perioada 25 aprilie-25 iunie 2020.

Bonificatiile se vor aplica si pentru companiile de turism si de alimentatie publica, privind impozitul specific unor activitati, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020.

Contribuabilii determina impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microintreprinderilor, de plat, prin scaderea din impozitul datorat a bonificatiei calculata potrivit act normativ aprobat.

Pentru platitorii de impozit pe profit, bonificatia calculata potrivit act normativ aprobat, se inscrie in mod distinct in declaratia anuala de impozit pe profit.

Biroul de presa
Ministerul Finantelor Publice

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare