Cultura si divertisment

thumbs

Volumul "Coronavirus, inamicul nevazut. Povesti din Wuhan", lansat la Editura Corint

27.03.2020, 12:15 Sursa: mediafax.ro

"Pregatim o colectie de marturii, articole si fotografii din China, de la Wuhan, de unde a pornit totul. Sunt gandurile celor care s-au vindecat si ale celor din prima linie care au luptat cu virusul si au castigat. O carte sensibila, care demonstreaza lumii intregi ca virusul poate fi doborat si putem depasi impreuna aceste zile grele. Unul din primele volume despre lupta impotriva epidemiei coronavirusului, care isi propune sa ofere cititorilor din tara si din strainatate o imagine cat se poate de realista a eforturilor chinezilor de a invinge acest flagel", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Corint.

Declaratii, articole, fotografii, relatari personale sunt marturii de netagaduit ale curajului si determinarii locuitorilor din Wuhan care au ramas aici dupa inchiderea lui. Este povestea emotionanta a celor care si-au continuat munca pentru a mentine functionarea normala a orasului: cadre medicale care au sfidat amenintarea virusului pentru a salva vieti, arhitecti si constructori care au contribuit la ridicarea spitalului Huoshenshan in doar zece zile si multi alti oameni obisnuiti din intreaga tara care si-au oferit sprijinul.

Cartea dezvaluie, totodata, mesajele de incurajare si ajutoarele umanitare venite din toate colturile lumii, fiind astfel un tribut adus tuturor celor care s-au alaturat luptei.

Nota editorilor chinezi: Numeroase persoane din mass-media au dovedit curaj si au patruns in zonele afectate, prezentand, prin imagini si cuvinte, povesti adevarate si emotionante, incurajandu-ne sa rezistam, sa facem mai mult si sa ne continuam eforturile. Ca editori, le recunoastem pe deplin meritele. Datorita lor, lumea poate fi martora la darzenia si eroismul oamenilor din Wuhan si poate surprinde spiritul si forta Chinei. Dorim sa ne exprimam inca o data respectul si aprecierea fata de toate canalele media si fata de persoanele care au consemnat diverse aspecte ale luptei impotriva virusului.

Iata si un fragment din carte, care surprinde esenta si transmite mesajul de incurajare in fata pandemiei coronavirus.

pag. 23-24: "Sunt curier in Wuhan. Ceea ce fac pare simplu si banal. Cu toate astea, in aceasta perioada aparte am avut o serie de experiente pline de inteles. Multe comenzi sunt insotite de bilete de genul: "Te rog sa-i rogi pe parintii mei sa poarte masti de protectie cand ies din casa, sa se spele pe maini si sa-si schimbe imbracamintea imediat ce ajung acasa. Multe multumiri." Inteleg ingrijorarile celor care scriu astfel de bilete si le transmit parintilor aceste mesaje.

Apoi sunt bilete fara nicio cerere specifica, de pilda: "Acestea sunt pentru mama si tata. Multumiri pentru efort!" "Multumiri! Mama si tata sunt singuri acasa, iar eu nu ma pot intoarce." "Multumiri, nu pot veni sa ii vizitez pe mama si tata cat timp orasul este in izolare."

La inceput, nu am inteles rostul unor asemenea bilete si ce voiau oamenii de la mine.

Mai tarziu, mi-am dat seama ca oamenii nu gaseau alta modalitate de a spune cat de mult le lipseau parintii. Tot ce pot face este sa lase un mesaj cuiva ca mine care le va vedea parintii si asta le va oferi un fel de alinare. De aceea, de fiecare data cand livrez aceste mesaje, simt ca ele au greutate si sens. Sunt mai mult decat simple lucruri, ele transmit emotii.

"Coronavirusul, inamicul nevazut. Povesti din Wuhan 2020", traducere de Gabriel Stoian, disponibil in aprilie la Editura Corint, poate fi precomandata pe edituracorint.ro sau libris.ro: https://bit.ly/CoronavirusCorint , https://bit.ly/CoronavirusInamiculNevazutLibris .

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare