Economic

thumbs

Una dintre cele mai bogate tari ale Europei a pierdut 124 miliarde din cauza coronavirusului. E a treia la PIB-ul pe cap de locuitor

27.03.2020, 12:28 Sursa: mediafax.ro

Fondul Suveran de investitii al Norvegiei a pierdut 124 miliarde de dolari de la debutul crizei, ca urmare a turbulentelor aparute pe pietele bursiere. Norvegia avea inainte de aceasta criza o rezerva de 930 miliarde dolari.
Fondul investeste veniturile generate di productia de petrol si gaz in actiuni, obligatiuni si proprietati imobiliare din stainatate, fiind participant in peste 9.000 de companii, intre care si Microsoft, Apple, Nestle, Alphabet si Amazon.
Fondul Suveran al Norvegiei va avea un nou conducator. Din septembrie Nicolae Tangen, director general al AKO Capital, va prelua fraiele.
"Tangen a cladit una dintre cele mai mari firme de investitii din Europa si a raportat rezultate financiare foarte bune ca administrator international de investitii. El are o experienta semnificativa in gestionarea activelor", a afirmat guvernatorul Bancii Centrale a Norvegiei, Oeystein Olsen.
Revista norvegiana de afaceri Kapital estima anul trecut ca averea lui Tangen se situeaza la 5,5 miliarde de coroane norvegiene (519 milioane de dolari). Anul trecut, compensatiile primite de Slyngstad s-au ridicat la 6,7 milioane de coroane norvegiene.
In 2019, randamentul Fondului Suveran al Norvegiei a fost de peste 19%, ceea ce inseamna ca a produs castiguri de 180 miliarde dolari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare