Economic

thumbs

Precizarile lui Citu dupa suspendarea ratelor la banca: Vom veni cu normele de aplicare foarte rapid

27.03.2020, 13:18 Sursa: mediafax.ro

Aceasta ordonanta este unica in Europa pentru ca se refera la toti debitorii, persoane fizice si persoane juridice, pentru toate tipurile de credit, aici nu am facut nici o discriminare, arata intr-un comunicat Citu.

Acesta precizeaza ca prin ordonanta se aplica suspendarea pentru o perioada de pana la 9 luni, deci intre 1 si 9 luni.

"Iarasi este un lucru important de tinut minte, pentru ca sunt mai multe tari care o fac pe 3 luni, pe o luna s.a.m.d. Vom veni cu normele de aplicare foarte rapid, luni, sper, in sedinta de Guvern, daca nu cel mai tarziu joi, ca sa le avem si sa putem sa pornim. Am vazut ca lumea este ingrijorata ca mai sunt 2 sau 3 saptamani pana la sfarsitul perioadei starii de urgenta. Va spun de pe acum ca daca este nevoie vom prelungi perioada pentru cererile de suspendare si dupa perioada starii de urgenta. Deci, vom vedea cum evolueaza lucrurile, nu va ingrijorati, putem sa extindem aceasta perioada", sustine ministrul de Finante.

Acesta se refera si la faptul ca bancile nu ar pierde nimic: "Acest lucru il spun oamenii care nu au lucrat niciodata in sistemul financiar-bancar. In rdonanta nu scrie nimic despre comisioane, comisioanele sunt sustinute pe toata perioada de sistemul financiar-bancar, iar faptul ca bancile nu primesc aceste rate pentru aceasta perioada inseamna ca trebuie sa se finanteze din piata cu dobanda si aceasta dobanda este sustinuta tot de banci. Nu este nimic in aceasta ordonanta despre aceste costuri"

"Ce se va intampla dupa ce trece perioada aceasta, din ianuarie 2021, vom vedea atunci si daca este nevoie vom interveni atunci sa sustinem pe cine trebuie sustinut", adauga ministrul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare