Politic-Social

thumbs

Primaria Galati a vrut sa dea bani pentru biserici si monitorizarea presei, in plina epidemie de COVID-19

27.03.2020, 15:41 Sursa: mediafax.ro

Consilierii locali liberali au cerut retragerea de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local a proiectelor privind alocarea de fonduri pentru biserici si cluburi sportive, in contextul crizei provocate de coronavirus.

"In vreme ce personalul medical se confrunta cu mari lipsuri, municipalitatea se pregateste sa aloce sume consistente de bani catre domenii a caror activitate este in prezent suspendata. Astfel, pe ordinea de zi este alocarea a 3,5 milioane de lei catre cluburile sportive. Nu ne opunem promovarii sportului, am avut diverse initiative de sprijinire, dar consideram ca in actualul context trebuie reevaluate necesitatile si esalonate sumele destinate sportului", au anuntat consilieri locali liberali prin intermediul unui comunicat trimis presei.

Un alt comunicat de presa al grupului de consilieri liberali a fost redactat vineri si viza o problema asemanatoare: un contract in valoare de aproximativ 30.000 de euro pentru monitorizarea presei.

"In vreme ce spitalele din subordinea municipalitatii nu au nici macar dezinfectanti pentru maini, iar sute de locuinte sunt in continuare nerebransate la sistemul de apa potabila, municipalitatea a dat ieri 130.000 de lei, prin incredintare directa, pentru monitorizarea presei. Consideram ca in aceste momente Primaria Galati ar trebui sa dea dovada de maturitate si sa directioneze fondurile in primul rand catre sectorul de sanatate. Sa dai in vremuri de pandemie bani pe monitorizarea presei este o bataie de joc la dresa populatiei si a sistemului medical", a declarat liderul grupului de consilieri liberali, Onut Atanasiu.

Potrivit reprezentantilor Primariei Galati, proiectele privind sportul, bisericile si monitorizarea presei erau prevazute inca de la inceputul anului.

In urma unor consultari, autoritatile locale au decis sa le retraga de pe ordinea de zi.

De asemenea, primarul orasului Galati a solicitat intocmirea unei liste cu investitii locale care pot fi amanate pana la finalul crizei provocate de pandemie.

"Sunt proiecte pe care Primaria le avea stabilite de la inceputul anului, erau programate. Mai mult chiar, investim sume de bani in astfel de activitati in fiecare an. Totusi, in contextul epidemiei, momentul nu este potrivit. De aceea, am decis sa amanam investitiile prevazute pentru biserici, activitati sportive si servicii de monitorizare a presei. Vom trece impreuna peste criza si apoi vom discuta din nou despre viata noastra normala, despre biserici, despre presa si despre cluburi sportive. Pentru a nu mai fi astfel de sincope si pentru a ne concentra toti pe lupta cu virusul, le voi solicita angajatilor Primariei sa intocmeasca o lista cu investitii care nu sunt esentiale in acest moment. Repet, prioritatea noastra este lupta cu noul coronavirus, de aceea am decis sa amanam toate proiectele enumerate mai sus", a declarat primarul Ionut Pucheanu.

Primarul a decis sa-mi donez salariul si afirma ca si-a rugat si colegii sa procedeze la fel si astfel sa se faca investitii in spitalele din subordine.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare