Politic-Social

thumbs

Asistenta romanca din Italia: "Mi-am scris testamentul, mi-e frica cu adevarat. Aici e razboi"

27.03.2020, 16:14 Sursa: mediafax.ro

Italia are peste 5.000 de cadre medicale imbolnavite de COVID-19, dintr-un total de 80.000 de pacienti. Fara cei 5.000 de lucratori din domeniul sanitar, care se afla fie in izolare acasa, fie pe patul de spital, conectati la ventilatoare, presiunea este si mai mare pe cei ramasi sa lupte. Este si cazul unei romance. Carmen Pantaru este asistenta medicala la spitalul din Alba, provincia Cuneo.
Mesajul trimis de Carmen Pantaru unui apropiat a devenit viral pe internet.
"Sunt eu Silviule, acestea sunt fotografii de pe un camp de lupta. Combat in fiecare zi, pentru cel putin 12 ore cu un dusman necunoscut. Suntem in razboi....persoane ce mor ...repede, singuri, sofocati de o polmonita interstitiala bestiala.
Nu sunt reguli...se imbolnavesc toti, si mai tineri si mai batrani.
Ieri a murit cumnatul unei colege...62 ani, fara patologii.precedente...
Aseara, in tura de noapte, alti 3 erau gravi...nu stiu ce sa mai cred...
Mi-e frica, mi-e frica cu adevarat... Cand ajung acasa incerc sa ma izolez...nu mai dorm in aceeasi camera cu Cristi (si asta ma doare, caci am nevoie de suport, de imbratisari), nu o imbratisez pe Iris, dezinfectez in continuu tot!
E un cosmar, chiar si atunci cand va fi terminat, vor ramane in mine multe gauri, spatii moarte....de durere! Oricum mi-am scris testamentul...important e ca Iris sa nu ramana singura.( nu glumesc). Dar poate, un sistem genetic si imunitar valid si robust ma pot salva. Silviule nu subevalua situatia. Ramai in casa, nu avea contacte la mai putin de 2-3 m distanta, pune-ti mascherina (masca) cand iesi, mananca regulat si sanatos...Consuma multe citrice si evita alcoolul", este mesajul trimis de aceasta.
Postarea integrala a lui Silviu Andrei

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare