Externe

thumbs

Suedia interzice adunarile mai mari de 50 de persoane, in cadrul eforturilor antiepidemice

27.03.2020, 16:51 Sursa: mediafax.ro

Suedia, care a optat pentru masuri mai putin dure decat alte tari europene, a decis vineri interzicerea adunarilor mai mari 50 de persoane, dupa ce anterior fuesera interzise cele de peste 500 de persoane, informeaza cotidianul Le Figaro.

"Intr-o sedinta extraordinara a Consiliului de ministri s-a decis vineri limitarea adunarilor la cel mult 50 de persoane, pe baza unei recomandari a Agentiei de Sanatate Publica", a declarat premierul Suediei, Stefan Lofven.

Interdictia va intra in vigoare duminica. Persoanele care incalca reglementarea risca amenzi sau inchisoare de pana la sase luni.

"Daca nu este absolut necesar sa calatoriti, ramaneti acasa. Situatia este serioasa", a adaugat premierul.

In Suedia se inregistreaza 3.046 de cazuri de coronavirus si 92 de decese.

In contextul pandemiei, Suedia, spre deosebire de alte tari europene, a mentinut deschise scolile, restaurantele si cafenelele, incurajand copiii sa continue activitatile sportive.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare