Externe

thumbs

Ne indreptam spre o criza globala de prezervative. Principalul producatorul mondial si-a intrerupt activitatea

27.03.2020, 17:26 Sursa: mediafax.ro

Asta inseamna ca exista deja un deficit de 100 de milioane de prezervative comercializate in mod normal la nivel international de marci precum Durex, furnizate sistemelor de asistenta medicala de stat, precum NHS din Marea Britanie sau distribuite prin programe de ajutor, cum ar fi Fondul pentru populatie al ONU.
"Vom vedea o penurie globala de prezervative peste tot, ceea ce va fi infricosator", a declarat saptamana aceasta pentru Reuters, directorul executiv al Karex, Goh Miah Kiat. Ingrijorarea mea este ca, pentru multe programe umanitare aflate in desfasurare in Africa, deficitul nu va fi de doar doua saptamani sau de o luna. Aceasta penurie poate dura cateva luni.
Malaezia este tara cea mai afectata din Asia de Sud-Est, cu 2.161 de infectii cu coronavirus si 26 de decese. Decretele de izolare trebuie sa fie respectate de toti cetatenii cel putin pana pe 14 aprilie.
Celelalte tari majore producatoare de prezervative sunt China, unde coronavirusul a luat nastere si a dus la intreruperi de productie pe scara larga, India si Thailanda, care se confrunta si cu infectia.
Producatorii altor articole critice precum manusile medicale s-au confruntat, de asemenea, cu probleme in operatiunile lor din Malaezia.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare