Externe

thumbs

Studiu: Noul coronavirus este o combinatie intre virusul liliecilor si cel de la un pangolin

28.03.2020, 06:40 Sursa: mediafax.ro

Studiul, realizat de o echipa de experti de la Scoala de Medicina a Universitatii Tulane din statele Unite, arata ca noul coronavirus "nu este un produs de laborator sau un virus manipulat".

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca noul coronavirus nu este o creatie umana, deoarece nu contine niciun element al unui virus folosit anterior.

El spun ca cel mai probabil a aparut printr-o recombinare a unui virus gasit in lilieci si a unui alt virus provenit de la un pangolin.

COVID-19 este 96% identic cu un coronavirus gasit in lilieci, au spus cercetatorii, dar cu o anumita variatie care ar putea reprezenta cauza care l-a facut atat de infectios.

"Stim din studiul altor coronavirusuri ca se poate ajunge la aceasta variatie si astfel pot deveni mai patogeni", a declarat Dr. Robert Garry, profesor la Scoala de Medicina a Universitatii Tulane si unul dintre autorii studiului. "Aceasta poate fi o explicatie plauzibila pentru motivul care a facut ca acest virus sa fie atat de usor transmisibil si a provocat aceasta pandemie", continua acesta.

Autorii studiului spun si ca virusul nu isi are originea in piata de peste din Wuhan, China, asa cum s-a crezut pana acum.

"Analizele noastre, precum si altele, indica o origine mai timpurie decat asta", a spus Garry.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare