Politic-Social

thumbs

"Plaja, unul dintre cele mai sigure locuri" La ce trebuie sa fii atent si ce spun expertii despre transmiterea coronavirusului in apa

22.05.2020, 15:17 Sursa: mediafax.ro

Vizita la plaja poate fi mai sigura decat cea la supermarket, deci alegerea de a petrece o zi de relaxare la soare poate fi ideala in aceasta perioada, noteaza Business Insider intr-un articol. Potrivit sursei citate, specialistii noteaza ca riscurile de a contracta coronavirusul la plaja sunt mici, cat timp regulile de distantare sociala sunt respectate.
Pentru a fi cat mai in siguranta, nu stati langa necunoscuti, purtati masca atunci cand intrati in contact cu alti oameni, evitati sa impartiti mancarea cu altii si nu folositi toaletele publice - este sfatul oferit americanilor, care mai recomanda consultarea unor camere de luat vederi instalate pe plaje, acolo unde este posibil, pentru a ne asigura ca nu nimerim intr-o super-aglomeratie.
Business Insider noteaza ca in SUA plajele sunt deschise in mai multe state, intre care se numara Florida si new Jersey, dar aminteste si de plajele din Spania, acolo unde sezlongurile au fost amplasate la cativa metri unele de celelalte si spatiile personale au fost marcate cu sfoara rosie.
Specialistii spun ca probabilitatea de a contracta coronavirusul mergand in aer liber este mica si ca ea se poate realiza "daca cineva are un mare ghinion". De asemenea, purtarea mastii de protectie reduce si mai mult posibilitatea.
"Nu fii incapatanat ori ignorand, poarta masca", spune William Schaffner, profesor de medicina preventiva la Vanderbilt University.
SE IA CORONAVIRUSUL IN APA? EXPERT: PUTIN PRIBABIL
Dr. Leonard A. Mermel, de la Warren Alpert Medical School of Brown University, spune ca probabilitatea de a contracta virusul in mare sau ocean este foarte mica si ca nu exista dovezi in aces sens. Coronavirusii in general nu sunt stabili in apa, pentru ca sunt virusi respiratori care se transmit prin inhalare, nu prin inghitire, spune si Joseph Eisenberg, de la University of Michigan's School of Public Health.
"Desi urme ale coronavirusului au fost descoperite in fecale, ceea ce ar putea cel putin teoretic sa duca la posibilitatea raspandirii in apa in cazul inghitirii accidentale, acele urme nu prezentau o stare de infectiozitate", a mai spus si Krista Wigginton, profesor de inginerie a mediului la University of Michigan.
"NU TREBUIE SA MERGEM CU TOTII LA PLAJA, DAR SA IESIM AFARA"
Specialistii ne sfatuiesc sa nu dam buluc la plaja, dar sa iesim din casa si sa incercam sa ne relaxam.
"Iesind afara macar pentru a vedea albastrul cerului, dupa o perioada atat de lunga, ne face bine nu doar fizic, ci si psihic. Am fost cu totii apasati de o mare presiune in aceasta perioada neobisnuita", spune Sue Anne Bell, profesor asistent la Universiti of Michigan.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare