Politic-Social

thumbs

Sustine UDMR o motiune de cenzura? Kelemen Hunor: Acest Guvern ar merita sa fie schimbat, dar mai sunt sase luni pana la alegeri

22.05.2020, 16:15 Sursa: mediafax.ro

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune ca, desi ar merita schimbat, acest Guvern trebuie lasat sa guverneze pana la alegeri.

"Acest Guvern ar merita sa fie schimbat, dar mai sunt in jur de sase luni pana la alegerile generale, ar trebui cei care depun motiunea de cenzura sa spuna cine va guverna mai departe. Eu cred ca trebuie lasat sa guverneze. Pe noi in acest moment nu ne intereseaza o motiune de cenzura, nici sa depunem, nici sa votam, trebuie lasati sa guverneze asa cum au dorit si apoi sa mergem la alegerile generale, cand va veni momentul. Nu ne preocupa in acest moment o motiune de cenzura", a spus Kelemen Hunor, la RFI.

Acesta acuza Guvernul condus de Ludovic Orban de aroganta.

"Probabil ca ne intoarcem la acea veche regula conform careia fiecare cand nu are viziune, nu are competente reale, nu are posibilitatea, din varii motive, de a duce la bun sfarsit actul guvernamental, incearca talentul sarind pe Parlament. Asta face si premierul (...).

Si actualul presedinte este deranjat de Parlament, sunt deranjati acesti politicieni de Parlament si ar dori probabil sa dispara Parlamentul, Parlamentul sa fie Marea Adunare Nationala, care aproba orice gandeste si orice spune Guvernul. Din punctul meu de vedere, nu se poate (...). Nu poti sa ocolesti Parlamentul doar pentru ca tu esti Executivul, esti de foarte multe ori incompetent, extrem de arogant, nu porti nici un dialog cu Parlamentul si dupa aceea arati perplexitatea cand Parlamentul modifica ideile tale", a mai spus liderul UDMR.

PSD a amenintat cu o motiune de cenzura, dupa ce se incheie starea de alerta, insa partidul lui Ciolacu nu detine in Parlament o majoritate absoluta pentru a putea sa demita Guvernul Orban. PSD numara 202 parlamentari, iar pentru a trece o motiune de cenzura este nevoie de 233 de voturi.

UDMR poate inclina balanta in favoarea unui asemenea demers, insa PSD are si alte variante.

Social-democratii ar putea trece insa motiunea cu vechii lor aliati Pro Europa, grupul lui Victor Ponta, si cu neafiliatii, ex-ALDE (impreuna aduna 249 de voturi).

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare