Politic-Social

thumbs

REGULILE pe care va trebui sa le respectam la terasa si restaurant de la 1 iunie. Lista facuta de Guvern si reprezentantii din industrie

22.05.2020, 18:13 Sursa: mediafax.ro

Restaurantele si terasele din Romania se vor redeschide, dar vor trebui sa respecte o serie de reguli noi. Guvernul si Asociatia Restaurantelor dni Romania (HORA) au stabilit normele finale.
De la 1 iunie, data la care Guvernul a anuntat ca va permite redeschiderea localurilor, fiecare patron va trebui sa respecte o serie de reguli care sa asigure distantarea sociala a clientilor.
In prima faza, restaurantele vor lucra la o capacitate de 50% in interior.
REGULILE PENTRU REDESCHIDEREA RESTAURANTELOR SI TERASELOR
Profit.ro noteaza ca autoritatile, impreuna cu reprezentantii industriei, au intocmit un draft privind noile reguli.
1) departarea meselor la cel putin 2 metri una de alta
2) stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri intre mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adica intre scaunul de la o masa si cel mai apropiat de la masa vecina sa fie 1,5 metri.
3) va fi obligatorie purtarea mastilor de catre personal
4) clientii vor fi obligati sa poarte masti doar in zonele de confluenta, atunci cand se ridica de la masa si merg la toaleta sau la bar sau se intalnesc cu alti clienti de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie sa poarte masca.
5) la o masa au voie cel mult 6-8 persoane.
6) dupa fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectata. Restaurantele trebuie sa cumpere dezinfectanti
7) triaj epidemiologic pentru angajati: li se va lua temperatura la fiecare intrare in schimb, care nu trebuie sa depaseasca 37 de grade pentru a fi primiti la munca.
8) va fi la latitudinea barurilor daca vor sau nu sa testeze si temperatura clientilor.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare