Politic-Social

thumbs

Reactie extrem de dura a MAE, dupa o postare a premierului Republicii Moldova: Declaratiile denigratoare inacceptabile

22.05.2020, 20:46 Sursa: mediafax.ro

"Fata de declaratiile denigratoare la adresa Romaniei postate in cursul zilei de astazi, 22 mai 2020, pe o platforma de socializare, de catre Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE roman considera ca acestea sunt complet inacceptabile si isi exprima dezacordul puternic fata de continutul acestora. Declaratiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atat mai inadecvate cu cat, in contextul actual al pandemiei de COVID-19, Romania a oferit, in mod dezinteresat, un sprijin substantial Republicii Moldova, demonstrand solidaritate si fiind astfel alaturi, in mod concret, de cetatenii Republicii Moldova intr-un moment foarte dificil. MAE apreciaza ca aceste declaratii denota o profunda lipsa de respect la adresa Romaniei si a relatiei bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeana a Republicii Moldova", se arata intr-un comunicat MAE.

Conform acestuia, implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana nu reprezinta numai o obligatie pentru Republica Moldova, ci si garantia prosperitatii pentru cetatenii sai.

"Bunastarea cetatenilor Republicii Moldova nu poate fi asigurata prin declaratii publice care denota un limbaj rudimentar, ci numai prin eforturi in directia construirii unui stat de drept solid si cu institutii democratice. Asa cum a demonstrat inclusiv in aceasta perioada, Romania va fi si in viitor un pilon de sprijin pentru cetatenii Republicii Moldova. Aceste aspecte au fost aduse, in aceasta dupa-masa, la cunostinta ambasadorului Republicii Moldova la Bucuresti, care a fost convocat din dispozitia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la sediul Ministerului Afacerilor Externe, de catre secretarul de stat Dan Neculaescu. De asemenea, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o discutie telefonica pe aceeasi tema cu omologul sau de la Chisinau", mai transmite MAE.

Cu referire la europarlamentarul Siegfried Muresan, Ion Chicu a scris pe Facebook: "Stau si ma uit eu la baietasii astea romani oplositi prin structurile europene, care vin cu <patronajul> peste noi... Ratati, nimic in viata si in tara realizat, numai de <adus mingi> buni... Ce-ai facut june in tara ta, ca geme de cea mai mare coruptie din Europa? Ai numai in judetul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toata tara mea. Si medici, cam tot atiti. Judetele moldovenesti au 40% din decedati din total pe Romania. Si de 2 ori mai multi decedati moldoveni in dreapta Prutului, decat in stanga, desi numarul populatiei este egal. Pentru noi este foarte importanta opinia cetatenilor nostri despre activitatea guvernului. Si doar critica moldovenilor pentru noi conteaza. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretentii de avocati ai Moldovei, pot sa-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine - deloc".

Anterior, Siegfried Muresan a scris ca "Guvernul Republicii Moldova esueaza in gestionarea crizei COVID-19 fiindca a esuat si in implementarea reformelor".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare