Politic-Social

thumbs

Coronavirus: Peste 3.000 de bucuresteni s-au inscris pentru a fi testati in programul "Testam pentru Bucuresti"

22.05.2020, 21:27 Sursa: mediafax.ro

"Ma bucur foarte mult ca peste 3.000 de bucuresteni au accesat platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/ si au aplicat pentru a a fi testati gratuit in vederea diagnosticarii eventualei prezente a virusului SARS-CoV-2.

Numarul mare de voluntari inscrisi in acest program intr-un timp atat de scurt ne confirma faptul ca bucurestenii asteptau din partea autoritatilor o astfel de initiativa, similara celorlalte metropole europene.

Pana acum, unitatile medicale testau doar persoanele cu simptome de infectare, iar cei asimptomatici nu aveau posibilitatea sa afle daca sunt sanatosi sau nu.

De aceea, Primaria Capitalei ofera posibilitatea bucurestenilor sa se testeze, gratuit, printr-un simplu exudat nazofaringian. Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuala pe plan mondial pentru diagnosticarea infectiei cu SARS-CoV-2", a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Aceste teste vor fi prelucrate de noua de unitati medicale de stat si private, fiind 36 de puncte de recoltare, afiliate acestui proiect.

Aplicatia oficiala este functionala incepand de vineri, de la ora 13.00. Programul Primariei Capitalei permite testarea a 11.000 de bucuresteni.

Bucurestenii care doresc sa se testeze vor completa o declaratie ce cuprinde criterii de eligibilitate si date personale (nume, prenume, CNP, serie si numar C.I., varsta, sex, adresa de domiciliu, numar de telefon, adresa de e-mail, in cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de nastere). Dupa finalizarea acestei prime etape si acceptarea intrarii in program, urmeaza completarea cererii de inscriere si consimtamantul pentru participare.

"Fiecare participant inscris primeste un numar de inregistrare si un e-mail de confirmare, urmand sa fie contactat pentru programare si testarea propriu-zisa", arata Primaria Capitalei.

Testarea se va realiza in mod gratuit, iar Primaria Capitalei, prin ASSMB, urmeaza sa deconteze pentru fiecare persoana testata suma de 200 de lei, direct catre laboratoarele de stat si private afiliate proiectului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare