Externe

thumbs

Tomac cere retragerea cetateniei romane a premierului Chicu: E un propagandist in stil sovietic

22.05.2020, 21:40 Sursa: mediafax.ro

"Dupa atacurile de astazi (vineri- n.red.) ale premierului moldovean Chicu la adresa Romaniei si a Uniunii Europene, cred ca raspunsul nostru prompt trebuie sa fie retragerea cetateniei romane. Nu poti fi si cetatean UE, si propagandist in stil sovietic la Chisinau. Limbajul folosit la adresa unui lider PPE arata cat de mult le place unor politicieni din R. Moldova statutul de sluga. Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Muresan, ci despre modul absolut abject in care un exponent al Federatiei Ruse ataca Romania si Uniunea Europeana", a scris Tomac, vineri, pe Facebook,

Reactia liderului PMP vine dupa ce Ion Chicu a scris pe Facebook, cu referire la europarlamentarul Siegfried Muresan: "Stau si ma uit eu la baietasii astea romani oplositi prin structurile europene, care vin cu <patronajul> peste noi... Ratati, nimic in viata si in tara realizat, numai de <adus mingi> buni... Ce-ai facut june in tara ta, ca geme de cea mai mare coruptie din Europa? Ai numai in judetul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toata tara mea. Si medici, cam tot atiti. Judetele moldovenesti au 40% din decedati din total pe Romania. Si de 2 ori mai multi decedati moldoveni in dreapta Prutului, decat in stanga, desi numarul populatiei este egal. Pentru noi este foarte importanta opinia cetatenilor nostri despre activitatea guvernului. Si doar critica moldovenilor pentru noi conteaza. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretentii de avocati ai Moldovei, pot sa-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine - deloc".

Anterior, Siegfried Muresan a scris ca "Guvernul Republicii Moldova esueaza in gestionarea crizei COVID-19 fiindca a esuat si in implementarea reformelor".

De altfel, si MAE a reactionat la postarea premierului Republicii Moldova.

"Fata de declaratiile denigratoare la adresa Romaniei postate in cursul zilei de astazi, 22 mai 2020, pe o platforma de socializare, de catre Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE roman considera ca acestea sunt complet inacceptabile si isi exprima dezacordul puternic fata de continutul acestora. Declaratiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atat mai inadecvate cu cat, in contextul actual al pandemiei de COVID-19, Romania a oferit, in mod dezinteresat, un sprijin substantial Republicii Moldova, demonstrand solidaritate si fiind astfel alaturi, in mod concret, de cetatenii Republicii Moldova intr-un moment foarte dificil. MAE apreciaza ca aceste declaratii denota o profunda lipsa de respect la adresa Romaniei si a relatiei bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeana a Republicii Moldova", se arata intr-un comunicat MAE.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare