Externe

thumbs

OMS: America de Sud, noul epicentru COVID. Africa ajunge la 100.000 de cazuri

23.05.2020, 00:53 Sursa: mediafax.ro

"Astazi pandemia COVID-19 a atins un punct de reper in Africa, cu peste 100.000 de cazuri confirmate. Virusul s-a raspandit acum in toate tarile de pe continent de cand a fost confirmat primul caz in regiune in urma cu 14 saptamani ", a transmis OMS intr-un comunicat, mentionand ca au existat 3.100 de decese confirmate pe continentul african.

Dr. Matshidiso Moeti, director regional OMS pentru Africa, originar din Botswana, a declarat: "Deocamdata, COVID-19 a avut o debarcare usoara in Africa, iar pe continent a fost scutit de numarul mare de decese care au devastat alte regiuni ale lumii."

OMS a spus ca aproximativ jumatate din tarile africane se confrunta cu o transmitere comunitara a virusului.

Situatia din America de Sud este mai grava. Dr. Mike Ryan, principalul expert in domeniul urgentelor OMS, a declarat intr-o conferinta de presa: "Intr-un anumit sens, America de Sud a devenit noul epicentru al bolii."

Brazilia este "cea mai afectata", iar autoritatile de acolo au aprobat utilizarea hidroxiclorochinei, folosite pentru tratarea malariei, pentru COVID-19, a spus el.

El a reiterat ca dovezile clinice nu sustin utilizarea pe scara larga a medicamentului impotriva bolii, avand in vedere riscurile acesteia.

Noua tari africane au inregistrat cresteri de 50% in cazuri in ultima saptamana, in timp ce altele au inregistrat o scadere sau au rate stabile, a spus Ryan.

Rata scazuta a mortalitatii se poate datora faptului ca jumatate din populatia continentului african este de 18 ani sau mai tanara, a spus el, dar este ingrijorat ca boala se va raspandi pe un continent cu "lacune semnificative" in serviciile de terapie intensiva, oxigen medicinal si ventilatie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare