Externe

thumbs

Aproape 96% dintre cei ce au murit din cauza noului coronavirus in Italia, sufereau de alte boli inainte de a fi infectati

27.05.2020, 05:30 Sursa: mediafax.ro

Aproape 96% din decesele cauzate de coronavirus in Italia au survenit la persoane cu afectiuni medicale anterioare, arata datele institutului de sanatate ISS din Italia. ISS, care publica o serie de studii privind evolutia focarului de Covid-19, a publicat o serie de date privind persoanele care si-au pierdut viata in ultimele luni.

"Ultimele cifre arata ca noile cazuri si decese au un profil comun: in mare parte persoane in varsta cu boli anterioare", a declarat seful ISS, Silvio Brusaferro, in cadrul unei conferinte de presa, vineri.

Varsta medie a celor infectati este de 62 de ani, iar aproximativ 30% dintre persoanele bolnave au sub 50 de ani.

Analiza ISS arata ca incepand cu 25 mai, doar aproximativ 1,1% din cazurile de virus au avut sub 50 de ani si peste 57% au fost de 80 de ani. Aproape jumatate din cazurile inregistrate in luna mai au fost la in centrele de ingrijire a persoanelor varstnice.

ISS arata ca 4,1% dintre persoanele care au murit din cauza Covid-19 nu au avut patologii preexistente si aproape 60% dintre victime sufereau de cel putin trei boli.

Peste 68% dintre cei care au murit sufereau de hipertensiune arteriala, aproximativ 30% au avut diabet si 28% au suferit de boli de inima, se arata in raportul citat de Bloomberg.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare