Externe

thumbs

Cum a aratat parada militara de la Moscova din acest an. Rusia a marcat, cu intarziere, din cauza coronavirusului, Ziua Victoriei

24.06.2020, 15:50 Sursa: mediafax.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Parada anuala este de obicei organizata pe 9 mai. Putin a planificat initial o sarbatoare majora, invitand lideri precum presedintele francez Emmanuel Macron si presedintele chinez Xi Jinping.

Dar, la fel ca multe evenimente publice de pe glob, evenimentul a fost amanat pe fondul epidemiei de coronavirus. Kremlinul a intarziat evenimentul dupa ce o scrisoare de la organizatiile veteranilor a exprimat ingrijorari cu privire la riscurile pentru sanatate pe care le poate prezenta un astfel de eveniment.

Multi lideri straini au ales sa ramana departe de eveniment, dar lideri ai mai multor fosti state sovietice au fost prezenti miercuri, inclusiv presedintele belarus Alexander Lukashenko, un sceptic proeminent al coronavirusului.

Publicul din acest an pe Piata Rosie a fost redus semnificativ, cate doua sau trei locuri au ramas goale pentru a separa grupurile de invitati. Multimea s-a strans in afara pietei pentru a urmari tancurile, in ciuda apelurilor primarului din Moscova, Serghei Sobyanin, de a ramane acasa si a viziona parada la TV.

The column of equipment is moving towards Red Square #Moscow #VictoryDay pic.twitter.com/SmcwArAaRS

- Sapna Singh Guleria (@SapnaSngh) June 24, 2020

Putin a fost inconjurat de veterani care au trebuit sa fie carantinati timp de 14 zile intr-o statiune de sanatate din afara Moscovei, a precizat Kremlinul.

La parada au participat peste 14.000 de militari, printre care si contingente internationale , din India, Mongolia, China si fostele republici sovietice din Asia Centrala.

China's PLA Guard of Honor joins Russia's #VictoryDay military parade at the Red Square. pic.twitter.com/aMj8UAgpCQ

- China Xinhua News (@XHNews) June 24, 2020

Parada este semnificativa pentru presedintele rus in acest an, acesta aflandu-se in fata unui vot national cu privire la modificarea constitutiei Rusiei, ceea ce ar putea reseta perioadele sale prezidentiale si i-ar putea deschide calea pentru a ramane la putere pana in 2036.

Votul respectiv a fost programat initial pentru 22 aprilie, dar a fost amanat din cauza coronavirusului.

Rusia raporteaza aproximativ 7.000 de cazuri noi pe zi, numarul total de cazuri confirmate fiind de 606.881.

Moscova a ridicat cele mai multe restrictii inaintea paradei, dar multe orase din tara in care de obicei au loc parade au ales sa le anuleze sau sa le tina fara spectatori.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare