Politic-Social

thumbs

Vremea continua sa faca ravagii in Romania: trafic feroviar blocat in Arad, circulatie inchisa pe mai multe drumuri din tara si drum national inundat de viitura de pe Prut

26.06.2020, 08:24 Sursa: mediafax.ro

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodarire a Apelor Botosani, vineri dimineata, raul Prut masoara la Radauti Prut 866 cm, cu 266 cm peste cota de pericol, cu patru cm mai mult fata de ora precedenta. La Oroftiana, raul masoara 676 cm, cu 26 cm peste cota de pericol, in scadere cu opt cm.

ISU Botosani a informat ca apa nu a ajuns la casele aflate in zona inundabila din Rediu si Radauti Prut. "Au fost inundate cateva gradini. La aceasta ora, DN 24 C, intre Radauti Prut si Miorcani este inundat in zona podului de pe raza localitatii Radauti Prut, in proximitatea bisericii", au transmis reprezentantii ISU Botosani.

Pe timpul noptii, pompierii impreuna cu lucratori ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Botosani, Primariei Radauti Prut si ai Administratiei Bazinale de Apa Prut Barlad au construit un dig de aparare artificial pe DN 29 A, intre Radauti Prut si Rediu.

Echipajele ISU Botosani au patrulat toata noaptea si au monitorizat situatia, fiind pregatiti sa intervina in orice moment.

Inundatii: Trafic feroviar blocat in Arad si circulatie inchisa pe mai multe drumuri din tara
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca vineri dimineata este blocat traficul rutier pe DN 66A Uricani - Campul lui Neag, judetul Hunedoara, la kilometrul 27+900 de metri, din cauza aluviunilor.
De asemenea, circulatia este restrictionata din cauza apei de pe carosabil pe DN 29A, intre localitatile Radauti Prut si Rediu (km. 96+500-km. 97+015), judetul Botosani.
DJ 106 E, ce face legatura intre localitatile Sugag, judetul Alba - Jina, judetul Sibiu, a fost inundat, pe carosabil ajungand aluviuni de pe versanti. Traficul este oprit incepand cu ora 20.11, insa nu sunt masini blocate si exista rute alternative.
Centrul Infotrafic anunta ca un pod a fost rupt de viitura pe DJ 137A, in satul Palos, comuna Cata, judetul Brasov, astfel ca circulatia a fost intrerupta incepand cu ora 19.52. Exista rute alternative prin orasul Odorheiu Secuiesc. De asemenea, pe DJ 22, intre localitatile Ungra si Crihalma, judetul Brasov, apele s-au retras de pe sosea, insa au ramas aluviuni, motiv pentru care se circula ingreunat, cu viteza redusa.
Circulatia este intrerupta pe ambele sensuri si DJ 668 orasul Calan-Streisingeorgiu, judetul Hunedoara, pe o portiune de 400 de metri.
Traficul feroviar este oprit pe sectia de cale ferata 317 Brad - Halmagiu, in localitatea Tarmure, judetul Arad, din cauza inundatiilor ce au afectat terasamentul caii ferate.
Hunedoara: Mai multe gospodarii si drumuri, inundate dupa revarsarea Jiului
Mai multe gospodarii si drumuri, printre care DN 66A, au fost inundate in judetul Hunedoara, dupa revasarea raului Jiul de Vest. Zona se afla pana la ora 12.00 sub avertizare Cod rosu de inundatii.
Potrivit ISU Hunedoara, vineri dimineata, in zona Valea de Brazi - Uricani, revarsarea raului Jiul de Vest a blocat Drumul National 66 A, iar apa a patruns in mai multe gospodarii si a acoperit mai multe drumuri.
La fata locului se afla efective de pompieri si lucratori de la Apele Romane care intervin pentru limitarea, pe cat posibil, a pagubelor, iar ISU HUnedoara a solicitat forte suplimentare din judete limitrofe.
Intreaga zona se afla sub avertizare Cod rosu de inundatii pana la ora 12.00 si in continuare se inregistreaza cresteri de debite, scurgeri de pe versanti si viituri provocate de afluentii Jiului de Vest.
"La ora 06.30 populatia din localitatile Petrosani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi si Campul lui Neag au primit o avertizare Ro-Alert de inundatii puternice, iar oamenii au fost sfatuiti sa-si ia masuri de precautie, dar si sa se pregateasca sa fie evacuati", a transmis ISU Hunedoara.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare